Volledig scherm
Gennep © Saskia Kusters/SK-Media

Vooral omgewaaide bomen door storm in regio Maasland

GENNEP/STEVENSBEEK/LINDEN - Door de korte, maar hevige storm van gisterenavond zijn er voor zover bekend in de regio vooral bomen omgewaaid. De brandweer is daar een tijdje zoet mee geweest. Vandaag worden waar nodig takken en bomen verder opgeruimd.

Gennep

Op de Heijenseweg in Gennep is een boom afgebroken en helemaal over een inrit gevallen van bedrijvencomplex. De gemeente heeft met een loader de inrit vrij gemaakt. Vandaag wordt bij daglicht de rest opgeruimd.

Op de Groene Kruisstraat in Gennep was een halve boom omgevallen. De gemeente heeft de weg afgezet voor het verkeer en de voetpaden toegankelijk gemaakt.

Op de parkeerplaats van het ketelhuis in Gennep was een boom omgevallen. Die heeft bij de val een lantaarnpaal meegenomen. Vandaag pas kan Enexis bij de lantaarnpaal om die te repareren.

Stevensbeek

Op de Lindelaan in Stevensbeek zijn door de storm verschillende bomen beschadigd geraakt. De brandweer heeft de weg afgesloten omdat het niet veilig was doordat er takken van verschillende bomen los hingen.

Linden

Aan de Kerkstraat in Linden is de brandweer druk bezig geweest het verwijderen van een grote tak die is afgebroken door de harde wind. Nadat de brandweer deze met een hoogwerker in veiligheid hebben gebracht moesten ze naar de ophaalbrug aan de Steenstraat tussen Beers en Linden. Daar werden twee jonge bomen van de weg gehaald.

Verder waren er meldingen op de Gasthuisstraat in Langenboom, de Noordstraat in Landhorst en de Vredepeelweg in Overloon.

In Stevensbeek was er een melding van een los dak aan de Lindelaan.

Volledig scherm
Boom bij het ketelhuis in Gennep. © Saskia Kusters/SK-Media
Volledig scherm
Linden © Saskia Kusters/SK-Media
Volledig scherm
In Gennep haalde de gemeente een boom van een oprit op de Heijenseweg. © Saskia Kusters/SK-Media
Volledig scherm
De brandweer in actie in Stevensbeek © Saskia Kusters/SK-Media
Volledig scherm
Omgevallen boom in Gennep © Saskia Kusters/SK-Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland