De pijlwagen kwam door de aanrijding flink beschadigd verkeerd om op de rijbaan te staan.
Volledig scherm
De pijlwagen kwam door de aanrijding flink beschadigd verkeerd om op de rijbaan te staan. © AS Media

Vrachtwagen rijdt tegen pijlwagen op A77 bij Heijen; wegafzetting blijft voorlopig nog staan

UpdateHEIJEN - Op de A77 is donderdagochtend rond 09.45 uur een vrachtwagen tegen een pijlwagen gereden. Daarbij is de pijlwagen flink beschadigd geraakt. Of er schade was aan de vrachtwagen is niet bekend.

De pijlwagen staat op de rechter rijstrook van de A77, ter hoogte van de brug over de Maas, net voor de afslag naar Gennep en Heijen. Verkeer wordt daar naar de linker rijstrook geleid omdat er op de rechter rijstrook een gat zit in het asfalt. De rijbaan is al tijden afgesloten.

Volgens Rijkswaterstaat is er ‘schade aan de voegovergang (de aansluiting tussen brug en wegdek)’. Om dat te herstellen moeten onderdelen worden gemaakt en dat heeft tijd nodig. ,,Het is een ingewikkelde situatie. Het is geen gat waar je cement in gooit en klaar’’, zegt woordvoerster Renske Hamming. Halverwege juli liet Rijkswaterstaat weten dat het naar verwachting snel hersteld zou zijn, dit is inmiddels wat uitgelopen.

,,Specialisten moesten het gat bekijken en om het beter te analyseren moest de voeg eruit. Dit kost tijd en geld’’. Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden beginnen. Hamming laat weten dat verschillende partijen volgende week om tafel gaan zitten voor een plan van aanpak. Tot die tijd is er nog geen sprake van een onveilige situatie. ,,Het verkeer stroomt goed door.’’

De toedracht van het ongeval is niet bekend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland