Volledig scherm
IPTCBron Theo Peeters;Theo Peeters materiaal voor de IPad van de Brandweer. Brandweerwagen, bran © Unknown

VVD Gennep blijft ondanks toezeggingen bezorgd om brandpreventie in zorgcentra

GENNEP -  Met de realisatie van een Risk Factory in Venlo voor de hele Veiligheidsregio Limburg-Noord komt de brandpreventie bij zorgcentra en scholen niet in het gedrang. Dat kregen leden van de Gennepse VVD te horen van het college van burgemeester en wethouders. 

Zij wilden weten of met het verschuiven van de voorlichtings- en preventietaken op het gebied van brandveiligheid naar Venlo de Gennepse zorgcentra niet benadeeld zouden worden. Om de zoveel tijd vonden de afgelopen jaren preventiebezoeken aan de zorgcentra plaats door de brandweer

Volgens burgemeester Peter de Koninck die over de brandweer gaat, blijven bestaande preventieprogramma’s in Gennep gewoon bestaan. Maar Holger Rodoe (VVD) zegt: ,,In de begroting van de veiligheidsregio staat dat er geen extra geld is voor preventie maar nieuw voor oud komt. Wij denken dat de Risk Factory betaald wordt uit de preventiegelden.”

Scholen

Eerder zei De Koning ook al dat preventie op scholen in Gennep ook gehandhaafd blijft. Daar zou de brandweer Gennep voor blijven zorgen.

De kwestie komt maandagavond tijdens de voorbereiding van de gemeenteraad opnieuw aan de orde. Rodoe zal er dan vragen over stellen aan De Koning. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland