Mert de werkzaamheden voor de Lob van Gennep is in de Bloemenstraat in Milsbeek al een begin gemaakt.
Volledig scherm
Mert de werkzaamheden voor de Lob van Gennep is in de Bloemenstraat in Milsbeek al een begin gemaakt. © Theo Peeters

VVD-raadslid: 'We hebben geen behoefte aan Groningse toestanden bij de Lob van Gennep’

opinieGENNEP - Alle burgers hebben recht op bescherming, betoogt het Gennepse VVD-raadslid Bram Nijst. Maar als het Rijk per se vasthoudt aan de omstreden optie 3 voor de Lob van Gennep, dan moeten er op zijn minst garanties zijn voor fatsoenlijke schaderegelingen.  

16 reacties

 • Beumus

  2 jaar geleden
  Gezien de snelheid van de afwikkeling van de schade in Groningen ben ik bang dat er nog heel veel water door de rivieren stroomt eer iedereen zijn geld krijgt!
 • Rene Dirks

  2 jaar geleden
  Er zit nog één heel groot verschil tussen Groningen en het Lob: door het ontginnen van gas kunnen er aardbevingen ontstaan waardoor schade ontstaat. De aardbevingen worden niet bewust 'opgeroepen', maar zijn een bijeffect. Hier gaat het om bewust onder water laten lopen, waardoor de schade direct veroorzaakt wordt.
 • Rene Dirks

  2 jaar geleden
  Het gaat niet alleen om eindeloos verhogen. Vroeger jaren aan de Waalkade in Nijmegen gewoond en nu in het besproken gebied. Hier wonende weet ik dat ik een stukje risico op overstromingen, de dijken kunnen maar zoveel extra water opvangen. Maar hier gaat het over iemand die een beslissing neemt op een schuif open te zetten en daarmee bewust het hele gebied onder laat stromen, m.a.w. het verwijderen van de dijk. En daar pas ik toch even voor.
 • Rene Dirks

  2 jaar geleden
  Zelfs als de dijken 1 meter lager zijn en mogelijk water over de dijk komt zal de schade aanzienlijk minder zijn dan wanneer je een schuif opent en dus eigenlijk géén dijk meer hebt!
 • Jan

  2 jaar geleden
  Als puntje bij paaltje komt heeft de gemeente toch niks te willen

Maasland