Rutger Castricum krijgt wethouder Rob Peperzak eindelijk te pakken. Maar die zegt niets. Still uit de Hofbar (PowNed) over de Lob van Gennep.
Volledig scherm
PREMIUM
Rutger Castricum krijgt wethouder Rob Peperzak eindelijk te pakken. Maar die zegt niets. Still uit de Hofbar (PowNed) over de Lob van Gennep. © DG

Waar is de politiek in Gennep? Er wordt niet geluisterd, klagen inwoners: ‘Wat in Groningen gebeurde, kan ook hier gebeuren’

GENNEP - Politiek is als het weer: je mag er altijd over klagen. Maar of het nu over de Lob van Gennep gaat, stinkende varkens of een haven, in Gennep hebben inwoners dezelfde klacht: de gemeente is te afwachtend, de burgers staan in de kou.

11 reacties

 • Biker

  3 jaar geleden
  Waarom zeg me waarom ben ik in een dorp gaan wonen dat in Limburg en nog wel in de gemeente Gennep ligt? Er waren twijfels en ik weet nu waarom..., tis net geen Gelderland maar hoort er eigenlijk wel bij voor je gevoel. Het Rijk van Nijmegen van de Gelderlander word hier gelezen, niet de maasland editie.. Waarom waren de huizen hier destijdszo goedkoop? Tja wijsheid komt met de jaren. Wat een k....gemeente! Snel weg hier want wat een slappe hap die keer op keer de verkeerde beslissingen neemt (rondweg Milsbeek, LVG, haven Heijen, etc.) Als inwoner, burger tel je hier niet mee...
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Kees, wat je schrijft is juist.De Niers vormt de scheiding tussen het heuvelachtig gebied vanaf de Waal richting de Maas en Niers.Beek-Ubbergen, Berg en Dal en Groesbeek (Gelderland).Mook, Middelaar, Milsbeek en Ottersum vallen geografisch gezien bij dit gebied... ze horen bij Gelderland.Vanaf Gennep begint Limburg - Gennep moet zich aansluiten bij Land van Cuijk, dit wordt in 2022 een supergemeente waardoor Gennep een boost krijgt. Ze krijgen dan aansluiting met het dynamisch gebied van Oost en Midden-Brabant.
 • Kees

  3 jaar geleden
  Ze hebben in 1815 een historische vergissing begaan door het gebied ten noorden van de Niers niet bij Gelderland te voegen, wat gezien de ligging logischer geweest zou zijn. Bovendien snap ik niet waarom aan provinciegrenzen uberhaupt niet aan te tornen valt, terwijl er over de Maas gewerkt wordt aan een supergemeente Land van Cuijk. Daar waar Gennep evt. ook makkelijk bij had kunnen aansluiten. De gemeente Mook is precies dat puntje dat omgeven is door Gelders gebied.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Milsbeek is een grensgeval. Het ligt vlak bij Breedeweg en dat is Groesbeek (Gelderland)... zogezegd past Milsbeek beter bij Gelderland als bij Limburg. Hetzelfde kun je zeggen van Mook en Middelaar, ook zij kunnen bij Gelderland.Als we Gennep bij Cuijk voegen dan wordt Bergen de meest noordelijke gemeente van provincie Limburg.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Arjan... er moet iets gebeuren - Gennep moet hulp krijgen van buitenaf.Samengaan met Bergen lijkt me niet verstandig... Bergen is net als Gennep een Limburgse gemeente.Als Gennep bij Cuijk komt dan vallen ze onder Noord-Brabant, hierdoor krijg je een ander provinciaal bestuur met meer mogelijkheden.