Bode Peter Janssen in de raadszaal van Gennep.
Volledig scherm
PREMIUM
Bode Peter Janssen in de raadszaal van Gennep. © Theo Peeters

Waarom die ene SP-zetel in de Gennepse politiek leeg zal blijven

GENNEP - Van alle zeventien zetels in de Gennepse politiek is er één die de komende anderhalf jaar leeg blijft. De SP heeft de zoektocht naar een opvolger voor raadslid Fake Mulder namelijk opgegeven. Die is ondertussen bezig met de oprichting van een nieuwe partij: Sociaal Gennep. Of er dan nog een SP is? ,,Fifty fifty.’’

3 reacties

 • de heer Jan Zomers (68)

  4 dagen geleden
  Dat de SP komende 1,5 jaar niet meer vertegenwoordigd is in Gennep, dat vinden we niet erg. Net als in Den Haag zien we dat de SP in veel gemeenten hun invloed is kwijtgeraakt. Dit komt omdat de VVD naar links is opgeschoven waarbij een partij als de SP niet meer nodig is.
 • Ook

  4 dagen geleden
  Hopelijk ziet men bij de SP landelijk eens in dat het toch echt van belang is om op een lijst uitsluitend mensen te plaatsen waarvan men zeker kan zijn omdat enkel op die manier ook de kiezer zeker kan zijn van het juist gebruikt worden van zijn stem. Door - achteraf gezien - maar met Jan en alleman in zee te gaan zien SP kiezers hun stem nu dus al enkele jaren lang steeds verder verloren gaan en dat is geen reclame. Ik ben zelf geen SP kiezer overigens.
 • Theo Cools

  6 dagen geleden
  Ja, die rigide afdracht regeling begint de partij lelijk op te breken. Tel daarbij maar op : het gedoe met"Rood ""en het feit dat de orders nog steeds uit Oss komen. Ook het doordrukken van Jan uit Oss dat Ron Meijer voorzitter moest worden heeft veel kwaad bloed gezet.
 1. Even resetten in weegstraat

  Even resetten in weegstraat

  GENNEP - Met de feestdagen achter de rug is het zaak om weer even te resetten, dachten ze bij de bij Lifestyle healthcenter Gennep. En daarom werd de weegstraat bedacht. ,,Gemiddeld zien we dat mensen met de feestdagen toch wel een kilootje of drie zijn aangekomen.” Caroline de Jong (rechts) heeft inmiddels twintig klanten op de weegschaal op het pleintje voor het healthcenter mogen ontvangen, zoals Tinie Reijen (links) ,,Mensen kunnen hier gratis komen wegen.”
 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Maasland