De grenspaal bij Hommersum, vorige maand geplaatst.
Volledig scherm
PREMIUM
De grenspaal bij Hommersum, vorige maand geplaatst. © Theo Peeters

Waarom je in Goch (D) gewoon een Bäckske Koffie kunt bestellen

GENNEP / GOCH - Nationalisme is in de mode. Nationalisme vergroot verschillen. Laten we kijken naar overeenkomsten, is de gedachte achter een tentoonstelling over 500 jaar Gennep en Goch. Maar wat hebben die twee gemeenschappen gemeen?

7 reacties

 • Ikke

  8 maanden geleden
  Ik denk echt wel aan de Nederlandse economie. Ik bestel nu ook regelmatig eten Bij de plaatselijke restaurants om door corona tijd heen te komen. Maar als ik de grens oversteek en een liter benzine kost 1,09 euro en ik kom terug en in t Ven staat 1,61. Is dat 20 euro op een tank. En die geef ik dan liever uit aan de plaatselijke ondernemers 
 • flabus

  8 maanden geleden
  Ik in ieder geval niet. Ik denk aan mijn geldbeurs!
 • DeLachendePikolo

  8 maanden geleden
  En de elektronica en kleding is in Nederland dan weer goedkoper, ergo al die Duitsers in Venlo en Nijmegen.
 • de heer J. Zomers (68)

  8 maanden geleden
  Het is de schuld van Den Haag, ze zetten overal een hoop accijns op.Wat ik schrijf is eerlijk... bier, wijn, benzine - dit is in Duitsland allemaal een stuk goedkoper.Ook is de BTW in Duitsland lager namelijk 16 en 5%... Kaffee mit Kuchen.
 • F.J.H. Lelivelt

  8 maanden geleden
  Denk jij niet aan Nederlandse economie?
 1. In de oorlog droomde Huub (23) uit Milsbeek over de toekomst, twee weken na de bevrijding trapte hij op een landmijn
  PREMIUM

  In de oorlog droomde Huub (23) uit Milsbeek over de toekomst, twee weken na de bevrijding trapte hij op een landmijn

  MILSBEEK - De 23-jarige Huub Franken was in juni 1945 nog geen twee weken weer thuis in Milsbeek, toen een landmijn een einde maakte aan zijn leven en dat van zijn broers Grad en Chris. Een monumentje bij de Jasperjannebrug zorgt dat zij niet worden vergeten. Er is sinds kort ook een rijk geïllustreerde uitgave van de dagboeken die Huub tijdens de oorlog schreef. De tweede oplage is inmiddels uit.
 2. Mozaïekplein Gennep: iedereen moet weten wie Ellen Hofmann was
  PREMIUM

  Mozaïek­plein Gennep: iedereen moet weten wie Ellen Hofmann was

  GENNEP - Het Ellen Hoffmannplein in Gennep. Inwoners van de gemeente kennen de plek tussen de bibliotheek en het gemeentekantoor in het centrum van de Niersstad. Veel mensen weten ook hoe het plein heet en hebben zelfs soms meegewerkt aan de totstandkoming van de grote mozaïekkunstwerken in het plaveisel. Maar veel passanten, toevallige toeristen of reizigers hebben geen idee wie Ellen Hoffmann was, of hoe haar lot verbonden is met een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Gennep.

Maasland