Bert Jurgens (links) samen met Rene Dirks tegen de skyline van Ottersum: ,,Burgerinitiatief Nee tegen de Vloedgolf is krachtig. Houdt het doel voor ogen: géén ‘Lob van Gennep'. Geen waterbergingsgebied."
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Jurgens (links) samen met Rene Dirks tegen de skyline van Ottersum: ,,Burgerinitiatief Nee tegen de Vloedgolf is krachtig. Houdt het doel voor ogen: géén ‘Lob van Gennep'. Geen waterbergingsgebied." © Theo Peeters

Waarom ‘Nee Tegen De Vloedgolf’ nu vooral ‘Nee Tegen Het Waterbergend Gebied’ is

GENNEP/MOOK - Het is een rode lap voor veel mensen die in de Lob van Gennep wonen: de mogelijke komst van een schuif in de dijk die het mogelijk maakt dat het gebied onder water gezet wordt. Maar daar moet de discussie niet meer over gaan, zegt actiegroep Nee Tegen De Vloedgolf. Die verlegt nu de focus.

2 reacties

  • Hans Korsten

    1 jaar geleden
    Dag René Wil jij vooral kijken naar variant 2 en 3 want juist in die 2 varianten beoogt men een waterpas gebied,waterpas gelegen want anders kun je geen water bergen En juist dat waterpas gelegen bekken creeert voor Middelaar en zeker voor Plasmolen een diep bekken Dit in tegenstelling tot variant 1 :een wettelijke normdijken want die dijk loopt met het verval van de Maas mee En als de dijken voor variant 2 en 3 er eenmaal liggen,met schuif of drempel, wonen wij en vooral onze nakomelingen voor eeuwig en altijd in een bergend gebied met catastrofale gevolgen op dat moment voor onze regio
  • flabus

    1 jaar geleden
    Het probleem van den Bosch verleggen naar 7000 inwoners van de gemeente Gennep. Volgens mij, water naar zee dragen. Laat ze in den Bosch hun eigen problemen oplossen. Dus niet op deze manier!

Maasland