Volledig scherm
© Polizei Nord-Rhein-Westfalen Kreis Kleve

'Waterkant in stadspark Goch moet veiliger na verdrinken jongen (10)'

GOCH - De gemeente Goch overweegt veiligheidsmaatregelen te treffen bij de Nierswelle, een ontmoetingspunt met een fontein in het stadspark, nadat daar zondagmiddag een 10-jarige jongen verdronk. Dat meldt de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

De jongen, die met zijn gezin uit Albanië was ondergebracht in een vluchtelingenopvang in de stad, verdween die dag plotseling onder water tijdens het spelen. Bij een grootschalige zoekactie vonden duikers de jongen op de bodem van de rivier Niers. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Getuigen
Doordat het stadspark drukbezocht was door het warme weer waren veel mensen getuigen van het drama, meldt WAZ. Voor hen is slachtofferhulp geregeld.

Waarschuwingsborden
Volgens de krant is het niet nadrukkelijk verboden te zwemmen in de Niers. Dit in tegenstelling tot de meeste rivieren in Duitsland. Ook staan er geen waarschuwingsborden bij de Nierswelle. Daarom wordt er nu bij de gemeente gesproken over veiligheidsmaatregelen.

Oorzaak
„We zijn ermee bezig, maar er zijn nog geen concrete voorstellen gedaan”, zegt een woordvoerder tegen WAZ. „We moeten eerst afwachten wat volgens de politie de oorzaak van dit ongeval is.”

Zo is nog onbekend of de jongen kon zwemmen.

Maasland