De weekmarkt in Oss gaat gewoon door ondanks de coronacrisis.
Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels
Volledig scherm
De weekmarkt in Oss gaat gewoon door ondanks de coronacrisis. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft Fotografie

Weekmarkt in Gennep mag weer open, maar alleen met voedselkramen

GENNEP - Naar de markt in Gennep? Het kan aanstaande zaterdag weer. De aangescherpte noodverordening in Noord-Limburg is versoepeld. Alleen voedselkramen mogen op de weekmarkt staan. 

Op zaterdag kun je op het Jan Lindersplein weer terecht bij de loempiakraam. Dan keren ook de broodkraam en kaaskraam weer terug. Op dinsdag is op hetzelfde plein de visboer te vinden en is de groentekraam er weer. 

De andere kramen komen nog niet terug. Hierop is nog steeds een verbod ingesteld door de veiligheidsregio in Noord-Limburg. Ook zullen er maatregelen worden getroffen, zodat iedereen 1,5 meter afstand kan bewaren.

De Veiligheidsregio Limburg-Noord verbood op 19 maart alle weekmarkten in deze regio. Dit vanwege gezondheidsredenen.  Volgens burgemeester Antoin Scholten van Venlo, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Limburg, was het op een weekmarkt moeilijk te voorkomen dat er meer dan honderd bezoekers rondlopen. En om mensen op meer dan anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Vanaf aanstaande zaterdag worden de regels rondom de weekmarkten dus wat versoepeld. 

Maasland