Volledig scherm
PREMIUM
Het politiebureau aan het Europaplein in Gennep gaat dus dicht. © Google

Wel samenwerking politiekorpsen Brabant en Limburg, geen gezamenlijke uitvalsbasis

GENNEP - Er gaat een streep door het plan voor een Brabants-Limburgse uitvalsbasis voor de politie in Oeffelt. Gennep houdt een eigen politiepost voor 30 tot 35 mensen. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Limburg.

De politie verlaat wel het gebouw aan het Europaplein omdat dat simpelweg te ruim is, maar is nu op zoek naar een ander pand in Gennep. Het aantal fte’s (voltijdbanen) in Gennep blijft gelijk: 27.

Vorig jaar was de politie nog van plan de bureaus in Gennep en Cuijk te sluiten. Cuijk zou mogelijk al dit jaar dichtgaan. De politie wil namelijk af van dure bureaus. Bovendien zijn grote kantoren niet overal meer nodig, omdat van agenten verwacht wordt dat ze burgers in buurthuizen, wijkcentra of thuis helpen met bijvoorbeeld het doen van aangifte. Het past ook bij het beleid achter de landelijke reorganisatie van de politie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland