Volledig scherm
De rijstrook richting Duitsland op de A77 is afgesloten vanaf knooppunt Rijkevoort. © Theo Peeters

Werk aan A77 begint in november, maar afrit Gennep gaat vast open

GENNEP - De werkzaamheden aan de kapotte voegovergang in de A77 beginnen 4 november. Maandag gaat wel alvast de afrit naar Gennep open. Dat heeft Rijkswaterstaat bekend gemaakt.

Om de afrit open te stellen, wordt de A77 richting Duitsland van zaterdagmorgen 21 september 07.00 uur tot maandagmorgen 23 september 06.00 uur afgesloten.

De A77 tussen Rijkevoort en de Duitse grens is sinds twee weken afgesloten. Door een defecte voegovergang in de brug Oudemaasje ter hoogte van Boxmeer is volgens Rijkswaterstaat een onveilige situatie voor weggebruikers ontstaan. De voegovergang, grof gezegd twee metalen strips die met tanden in elkaar grijpen, is weggezakt.

Noodoplossing

De weg werd op een vrijdagavond plotseling afgesloten. Enkele dagen later kwam er een noodoplossing, waardoor verkeer toch van Rijkevoort richting Duitsland kan: over één rijstrook die normaal gesproken de andere kant op gaat. De maximumsnelheid gaat dan in beide richtingen van 120 naar 70 kilometer per uur.

De herstelwerkzaamheden aan de voegovergang beginnen maandag 4 november. Vanaf maandag 23 september 06.00 uur gaat wel de afrit Gennep weer open. Verkeer richting Gennep vanaf de A73 moet nu nog eerst een stuk doorrijden naar de Duitse grens, om daar te keren en terug te rijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland