Volledig scherm
De A77 werd in september plotseling afgesloten vanaf knooppunt Rijkevoort voor herstelwerkzaamheden. © Theo Peeters

Werk aan A77 gaat langer duren: ook aan de andere kant van de brug zijn de voegen kapot

BOXMEER / GENNEP - Verkeer zal langer dan verwacht last hebben van de werkzaamheden op de A77. Dat komt door de voegovergangen in de brug Oudemaasje ter hoogte van Boxmeer. Die voegovergangen zijn niet aan één kant, maar aan beide kanten van de brug slecht, blijkt nu.

Dat bevestigt Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden beginnen 4 november. Ze duren waarschijnlijk tot en met februari 2020. Verkeer kan al die tijd in beide richtingen doorrijden, maar er zijn minder rijstroken beschikbaar. De beschikbare wegvakken waar op dat moment niet aan gewerkt wordt, worden met zogeheten barriers gescheiden en ingedeeld voor twee verkeersstromen.

Ook aan de andere kant schade

De A77 tussen Rijkevoort en de Duitse grens werd op een vrijdagavond in september plotseling afgesloten. Door een defecte voegovergang in de brug is volgens Rijkswaterstaat een onveilige situatie voor weggebruikers ontstaan. De voegovergang, grof gezegd twee metalen strips die met tanden in elkaar grijpen, is weggezakt. Enkele dagen later kwam er een noodoplossing, waardoor verkeer toch van Rijkevoort richting Duitsland kon. In de tussentijd werd gezocht naar een definitieve oplossing. 

Nadat de eerste werkzaamheden werden aangekondigd, werd duidelijk dat ook de voegovergangen op de rijstrook richting Rijkevoort beschadigd zijn.

  1. ‘Voor iedereen schadevergoeding na overstroming Lob van Gennep’

    ‘Voor iedereen schadever­goe­ding na overstro­ming Lob van Gennep’

    MOOK/GENNEP - Mocht de Maas overstromen en inwoners daarbij schade aan hun huizen oplopen, dan moet iedereen in de Lob van Gennep in aanmerking komen voor schadevergoeding. Daarvoor pleit de stuurgroep die momenteel nadenkt over het veiliger maken van het gebied bij hoogwater. Er bestaat nu al een schadevergoedingsregeling, maar wie zijn huis na 1996 heeft gebouwd of verbouwd, komt daar niet voor in aanmerking. Dat moet veranderen.

Maasland