Een houtkachel biedt lekkere warmte maar betekent ook uitstoot van schadelijke stoffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een houtkachel biedt lekkere warmte maar betekent ook uitstoot van schadelijke stoffen. © Getty Images

Werkgroep komt in actie: ‘Weg met de houtkachel, om te beginnen in Gennep’

GENNEP - Wie nog een houtkachel heeft, moet zich maar eens goed achter de oren krabben. Als het aan de Werkgroep  Houtrookvrij Gennep ligt, verdwijnen die kachels uit de huizen in de gemeente. Ze geven overlast, zijn slecht voor het milieu en de gezondheid. De werkgroep wil mensen bewust maken van de gevolgen van het stoken met hout. 

16 reacties

 • Jozefien Sessink

  2 maanden geleden
  Een pallet kachel mag dat wel? Die korrels zijn toch ook van hout gemaakt?
 • KERKHOFF

  10 maanden geleden
  Of hout nu opgestookt wordt of op andere wijze van aart veranderd geeft dezelfde CO2 uitstoot. Hout is namelijk de opslag van het CO2. veranderd het hout dan komt deze vrij in de omgevingen. Er is in mijn beleving maar een oplossing. Het hout gebruik totaal verbieden. Maar ja welk alternatief geeft geen grotere vervuiling als hout.
 • H. Jager

  11 maanden geleden
  Nee Rene bij ons in de buurt woont iemand die copd en astma heeft, en naast hem woont op wel 25 meter van hem af , een buurman die een houtkachel stookt, En nou heeft de man met copd last van deze kachel, o.a de was aan de waslijn buiten stinkt, alle ramen moeten worden gedicht, en als je naar bed gaat kun je er niet verkeren . Ook andere buren hebben veel last terwijl de schoorsteen is voorzien van een filter, om buren ruzie te voorkomen zeg je maar niets je bent dan een z,g grote zeur
 • Rene Dirks

  11 maanden geleden
  "H Jager Je zult maar naast iemand wonen die copd heeft of astma , en je buurman stookt de houtkachel hoog op". Als je copd of astma hebt kun je beter geen houtkachel nemen lijkt me. Of zit uw huis er nog als buffer tussen?
 • Johann Janssen

  11 maanden geleden
  Kom dan ook maar in opstand tegen de bio-massavervuiler.

Maasland