Een houtkachel biedt lekkere warmte maar betekent ook uitstoot van schadelijke stoffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een houtkachel biedt lekkere warmte maar betekent ook uitstoot van schadelijke stoffen. © Getty Images

Werkgroep komt in actie: ‘Weg met de houtkachel, om te beginnen in Gennep’

GENNEP - Wie nog een houtkachel heeft, moet zich maar eens goed achter de oren krabben. Als het aan de Werkgroep  Houtrookvrij Gennep ligt, verdwijnen die kachels uit de huizen in de gemeente. Ze geven overlast, zijn slecht voor het milieu en de gezondheid. De werkgroep wil mensen bewust maken van de gevolgen van het stoken met hout. 

15 reacties

 • KERKHOFF

  3 maanden geleden
  Of hout nu opgestookt wordt of op andere wijze van aart veranderd geeft dezelfde CO2 uitstoot. Hout is namelijk de opslag van het CO2. veranderd het hout dan komt deze vrij in de omgevingen. Er is in mijn beleving maar een oplossing. Het hout gebruik totaal verbieden. Maar ja welk alternatief geeft geen grotere vervuiling als hout.
 • H Jager

  3 maanden geleden
  Nee Rene bij ons in de buurt woont iemand die copd en astma heeft, en naast hem woont op wel 25 meter van hem af , een buurman die een houtkachel stookt, En nou heeft de man met copd last van deze kachel, o.a de was aan de waslijn buiten stinkt, alle ramen moeten worden gedicht, en als je naar bed gaat kun je er niet verkeren . Ook andere buren hebben veel last terwijl de schoorsteen is voorzien van een filter, om buren ruzie te voorkomen zeg je maar niets je bent dan een z,g grote zeur
 • Rene Dirks

  3 maanden geleden
  "H Jager Je zult maar naast iemand wonen die copd heeft of astma , en je buurman stookt de houtkachel hoog op". Als je copd of astma hebt kun je beter geen houtkachel nemen lijkt me. Of zit uw huis er nog als buffer tussen?
 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  Kom dan ook maar in opstand tegen de bio-massavervuiler.
 • William Keijsers

  3 maanden geleden
  Tja dat zijn toch wel de schrijnende problemen die nu prioriteit zouden moeten hebben alsjeblieft zeg hou toch op!
 1. Parkeerterrein supermarkt Ven-Zelderheide nagenoeg leeg: ‘We waren de dans tot nu toe ontsprongen’
  PREMIUM
  2

  Parkeerter­rein supermarkt Ven-Zelderhei­de nagenoeg leeg: ‘We waren de dans tot nu toe ontspron­gen’

  VEN-ZELDERHEIDE - De nieuwe maatregelen van de Duitse regering, nu Nederland tot corona-risicogebied is uitgeroepen, hebben het grensverkeer vrijwel stilgelegd. In Nederland staan bijna geen Duitse auto’s meer bij de supermarkten en in Duitsland zijn onze gele kentekenplaten een uitzondering. Wie Duitsland binnenrijdt, krijgt meteen een sms van de Bundesregierung met een link naar de test- en quarantaineregels.
 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Maasland