Volledig scherm
Fietsers in Gennep moeten nog even wachten op gratis wifi. © DG

Wifi voor fietser Gennep? Nog even geduld

GENNEP - Gratis wifi aanbieden bij de wachtplek voor fietsers langs de Brabantweg is nog maar een idee, verzekert wethouder Jan Welles van Gennep. En de mogelijke uitvoering laat nog op zich wachten. Maar dat idee kan rekenen op een enthousiaste ontvangst, zo bleek vorige week.

Het lijkt ook het Ei van Columbus. Je wilt dat jonge fietsers die op elkaar wachten voordat ze samen naar school fietsen, op een andere plek verzamelen. Hoe krijg je die leerlingen zo ver?

WhatsApp
Je zorgt dat op de gewenste en veiligere plek een gratis wifi-punt is. De leerlingen met mobieltjes die vaak geen mobiel internet hebben, verkassen graag naar de wifispot. Kunnen ze snel contact maken via WhatsApp en nog even internetten.

Bellen
Het wachten is op de Provincie Limburg. Die moet eerst de aansluiting van autoroute op de brug over de Maas maken. Pas dan volgen stappen van Gennep. Scholieren moeten dus nog even geduld hebben. En bij gebrek aan wifi hun telefoon gebruiken - en dat zal even wennen zijn - om mee te bellen voor contact.

Wilt u reageren op dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar verslaggever Hai Voeten: H.Voeten@gelderlander.nl

Maasland