Volledig scherm
PREMIUM
Het college van Gennep, vorig jaar in betere tijden. Vanaf links: wethouder Rob Peperzak, gemeentesecretaris Jacqueline Nijland, burgemeester Peter de Koning, wethouder Janine van Hulsteijn en wethouder Peter Lucassen. © Beppie Bosten

Woede-uitbarsting was druppel bij burgemeestersrel Gennep, zeggen ingewijden: ‘Ambtenaren waren bang voor hem’

GENNEP - Een woede-uitbarsting, gericht tegen zijn wethouders, is de druppel geweest bij het gedwongen vertrek van de Gennepse burgemeester Peter de Koning (VVD). Dat zeggen politieke ingewijden in Gennep.

,,De Koning is enorm uitgevallen, en kwam er daarna niet meer op terug, bood ook geen excuses aan”, vertelt iemand die vertrouwelijk is bijgepraat over de kwestie.

Er speelt meer. De Koning wordt verweten dat hij zeer bemoeizuchtig was, wethouders weinig ruimte gaf en niet schroomde raadsleden in één-op-ééngesprekken onder druk te zetten. Ook zou hij voor een angstcultuur in het stadhuis hebben gezorgd. ,,De man is een controlfreak. Veel ambtenaren waren bang voor hem. Ze trokken de deur van hun kamer dicht als hij voorbijliep.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland