Volledig scherm
De schetsen voor Gennepermolen. Uit de presentatie van MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling. © MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling

Wonen op dit plekje aan de Niers: de eerste dertig mensen staan al op een lijst

GENNEP - Zo’n dertig mensen hebben interesse in een van de twintig woningen van nieuwbouwproject Gennepermolen in Gennep. Ze hebben hun gegevens doorgegeven aan de gemeente Gennep.

Gennepermolen ligt op een prominente plek bij binnenkomst van de historische binnenstad: tussen Niers, Martinustoren en de oude brandweerkazerne. De gerenommeerde ontwikkelaar MeyerBergman heeft een optie op de grond. Er liggen drie varianten op tafel. Het plan met de naam Houtzagerij is volgens de ontwerpers het meest realistisch

Oude houtfabriek

Er zijn verschillende soorten woningen ingetekend: zeven appartementen, zeven zogenoemde panoramawoningen en zes herenhuizen. Parkeren kan ondergronds. De naam Houtzagerij verwijst naar houtfabriek De Gennepermolen die in 1929 afbrandde.

Op de informatiebijeenkomst vorige week kwamen zo’n honderdvijftig mensen af. Ongeveer de helft van hen liet weten geïnteresseerd te zijn in het project, en zo’n dertig mensen lieten weten daadwerkelijk interesse te hebben in een woning.

Maasland