Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Woningbouw op Kampveld mag van Raad van State doorgaan ondanks bezwaren buurt en CNC

DEN HAAG/MILSBEEK - CNC Grondstoffen en drie bewoners van het Sprokkelveld hebben vergeefs bij de Raad geprotesteerd tegen de bouw van vier woningen aan het Kampveld in Milsbeek. Woensdag verklaarde de hoogste bestuursrechter hun gezamenlijk ingediende bezwaren tegen het bestemmingsplan ongegrond. 

Het gaat om twee vrijstaande woningen en twee bedrijfswoningen tussen bedrijventerrein Ovenberg waar CNC zit en het Sprokkelveld.

Producent van champignonmest CNC verwacht problemen met de toekomstige bewoners in de vorm van klachten over geluidoverlast. Op het bedrijfsterrein wordt veel gereden met shovels en vrachtwagens. Volgens CNC heeft de gemeente Gennep het geluid dat CNC produceert niet goed onderzocht. De Raad van State is het niet met het bedrijf eens.

De bewoners van het Sprokkelveld vrezen voor toename van verkeer en wateroverlast. Volgens de Raad van State vallen geen verkeersonveilige situaties te verwachten. Verder heeft de gemeente voldoende waterbergingscapaciteit in het bestemmingplan opgenomen.

Per abuis is er in een eerdere versie van dit artikel een verkeerde foto geplaatst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland