Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Zestig gehandicapten in Boxmeer zijn plotseling hun eigen huisarts kwijt: ‘Ook de chronische zorg kwam erbij’

BOXMEER - Zestig verstandelijk gehandicapte mensen in de gemeente Boxmeer kunnen geen gebruik meer maken van hun vertrouwde huisarts in hun dorp. Die heeft de zorg met onmiddellijke ingang geschrapt. De oorzaak is onenigheid met zorginstelling Dichterbij. 

3 reacties

 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Van Zinderen De afspraken waren helder, maar deze werden geschonden door Dichterbij. Overleg, wat al meer dan een half jaar onderweg was, ging nergens heen, omdat artsen niet met artsen konden praten, maar alleen een manager die alles probeerde af te schuiven. Op een keer houdt het op, en de gewone huisartsen hebben niet de tijd en kennis om met deze kwetsbare groep goed om te gaan, terwijl ze al anderhalf jaar onder gigantische druk staan. Helaas zijn dan harde maatregelen nodig.
 • Sjaak van Zinderen

  1 jaar geleden
  Het is geen manier van omgaan met mensen om ze een brief te sturen en van vandaag op morgen heb je geen huisarts meer. Daarvoor heb je de eed van Hippocrates niet afgelegd. Je hebt een beroeps eer t.o.v. je patiënten die al jaren bij je komen. Trouwens er zijn ook zwakbegaafde mensen die geheel geen specialistische zorg nodig hebben en gewoon in de groep wonen om later de zelfstandigheid in de maatschappij te bereiken. Zie de nieuwbouw van Dichterbij. Sorry maar dit is een stap te ver.
 • Frans van Raaij

  1 jaar geleden
  Dichterbij? Maar daar maar Verweg van. Dieptriest!