Een alcoholcontrole bij de Zwarte Cross.
Volledig scherm
PREMIUM
Een alcoholcontrole bij de Zwarte Cross. © Jan Ruland van den Brink

Zoveel bestuurders zijn in jouw buurt betrapt op rijden onder invloed

Het aantal mensen dat dit jaar betrapt is op rijden onder invloed was in de eerste tien maanden van dit jaar al groter dan in heel 2021. Met name in Gelderland en Limburg nam het aantal bekeuringen voor dat vergrijp toe, waarbij Gennep de kroon spant: daar is het aantal mensen met alcohol in het verkeer bijna vertienvoudigd.

15 reacties

 • Dries De Valen

  2 maanden geleden
  Handhaven begint in de opvoeding. Niet naar een ander wijzen. De politie kan niet overal zijn. Gewoon een Bob of taxi regelen of ... te voet gaan. Als alcohol zo belangrijk voor je is moet je ook je verantwoordelijkheid nemen. Maar ja, het hoort erbij... en 2 biertjes mag.... en op mij heeft het niet zo'n invloed... ik heb net gegeten. Smoesjes smoesjes.
 • Jan Willems

  2 maanden geleden
  Eens met Elbert. Helaas... Ook ik ken zo'n geval. Onmiddellijk verbieden. Verkeersles lagere school: ''Men mag de vrijheid en veiligheid van verkeer niet onnodig in gevaar brengen.''
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @M. Stomp. Ik spreek wellicht wartaal voor u. Maar ik ken een verhaal van een meisje van destijds 21 jaar oud met oordopjes in. Dat in 2009 uit een Trolleybus stapte in Arnhem bij de Nelson Mandelabrug. Toen stapte ze achter de bus de busbaan over en werd door een andere bus uit tegengestelde richting doodgereden. Een taxichauffeur die dat zag gebeuren claxxoneerde tevergeefs omdat ze niks hoorde. Daar zit het grote gevaar van oordopjes op straat. Oordopjes op straat? Een ramp In het verkeer!
 • Frans Appel

  2 maanden geleden
  Er zou veel meer gecontroleerd moeten worden op aso gedrag, zoals busjes en auto's parkeren op de stoep. Hoe je daar langs kunt komen met je invalidewagentje, geen idee. Maar goed, boa's maken zich liever druk of je wel 1,5 meter afstand houd.
 • M. Stomp

  2 maanden geleden
  Elbert Jansen misschien moet je dan emigreren, het is al decennia zo. Ik kan het geheel eens zijn met Guus Smolders.