Volledig scherm
De treinen en landschappen en die de Vereniging Spoorgroep Zwitserland bouwt, zijn een gelijkende weergave van een Zwitsers gebied. © Roeland Segeren

Zwitsers Madurodam van treintjes in Gennep

GENNEP - De Zwitserse treintjes en landschappen van de landelijke Vereniging Spoorgroep Zwitserland zijn voor het eerst te zien in een eigen expo in Gennep. Een paar honderd bezoekers vergaapten zich op de eerste van twee dagen over de technische hoogstandjes van de modeltreinfanaten.

Ruim 150 leden telt de club. De verschillende regio's waaruit de vereniging bestaat, namen voor de tentoonstelling allemaal een bouwwerk mee naar het zwembad Pica Mare in Gennep. 

Madurodam

Als in een Zwitsers Madurodam kunnen liefhebbers - en nieuwsgierigen - de treinen over de nauwkeurig nagebouwde spoorlijnen en bergen zien rijden. 'De treinen en landschappen kloppen met de regio die ze uitbeelden', zegt Maurice Havekes van de vereniging.

De tentoonstelling is ook zondag nog te zien, van 10.00 tot 17.00 uur.

  1. Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Limburg paraat te houden
    PREMIUM

    Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Lim­burg paraat te houden

    GENNEP - De paraatheid van de brandweer in Noord- en Midden-Limburg staat zwaar onder druk. Door een gebrek aan brandweerpersoneel kunnen sommige blusploegen niet meer uitrukken. Soms zijn brandweerposten weken achter elkaar niet bemand. Een onwenselijke situatie die de gemeenten in het verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van Mook via Gennep tot Susteren-Echt samen moeten verbeteren. Daarvoor zijn miljoenen euro's extra nodig bovenop wat de gemeenten al betalen aan de Veiligheidsregio.

Maasland