Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ThinkStock

Als je kind niet slaapt: 'Als ouder overleef je op stresshormonen, waardoor je nog vermoeider raakt’

Doorkomende tandjes, snotneuzen, verlatingsangst… Er zijn een heleboel redenen waarom kinderen ’s nachts niet kunnen slapen. Je kunt er als ouder op een gegeven moment behoorlijk door op je tandvlees lopen. Want als je kroost niet slaapt, dan slaap jij ook niet. Maar hoeveel slaap heb je als ouder nodig om te kunnen functioneren? Slaapcoach Mark Schadenberg legt uit: ,,Vaak zoekt een kind gewoon geborgenheid.”

3 reacties

 • petra damme

  1 maand geleden
  Ik had er 1 met slaap problemen. therapie en wat nog meer . Niets hielp . Dan maar tussen ons in . En wij sliepen alle 3 Nummer 2 begon ook , ik dacht dat gaat niet gebeuren . ik heb ze met ze 2 in 1 bed gelegd . ze waren 6 en 0 later heb ik een matras op de kamer gelegd bij de oudste . Nooit geen problemen gehad . Toen de jongste op de kleuterschool zat was het afgelopen . Hij wou een eigen kamer . En nu zijn ze volwassen en in het weekend komen ze het bed niet uit
 • Gert Stinissen

  2 maanden geleden
  Tja, de mensen van nu willen vakantie, met z’n tweeën werken voor de dure hypotheek, alle twee een carrière enz. Op gegeven moment ook een kind, en als het kind er is is het schrikken, minder werken maar meer onkosten, minder slaap en weg vrij leventje. Kiezen voor een kind vereist grote verantwoordelijkheid en aanpassingen, ook inleveren van veel vrijheden hoort hierbij, als je dit niet wil denk dan niet aan kinderen krijgen. Een kind heeft 24/7 zorg en liefde nodig.
 • Johan Reurink

  2 maanden geleden
  Dit is iets van alle tijden. Vroeger leefde men nog dichter op elkaar en was er ook allang dit "probleem". Nu zien slaapcoaches er een verdienmodel in, belachelijk.