Asha Theresa Furaha, vluchteling uit Congo-Kinshasa en Oeganda.
Volledig scherm
PREMIUM
Asha Theresa Furaha, vluchteling uit Congo-Kinshasa en Oeganda. © Jeffrey Groeneweg / Qphoto

Asha (49) raakte haar man en dochter kwijt in Afrika: ‘Overal gezocht, maar zonder resultaat’

Moeder Asha (49) vluchtte bijna tien jaar geleden uit Congo-Kinshasa en Oeganda. Haar gezin werd daar uiteengeslagen. Met twee van haar drie kinderen, en zónder man kwam ze in Nederland terecht. De vluchtelingenstroom uit Afghanistan maakt voor haar het verleden weer aangrijpend levend. ,,Toen de rebellen begonnen te schieten, brak er paniek uit.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.