Dr. Marijke Slieker-ten Hove.
Volledig scherm
PREMIUM
Dr. Marijke Slieker-ten Hove. © Victor van Breukelen

Bekkenfysiotherapeut van het eerste uur drukt vrouwen op het hart: ‘Zoek hulp bij urineverlies’

Ze wordt de ‘moeder van de bekkenbodem’ genoemd. Marijke Slieker nam vorige maand officieel afscheid als bekkenfysiotherapeut, maar blijft aandacht vragen voor urineverlies. ,,Nog steeds zoekt 60 procent van de patiënten geen hulp.’’

  1. Rowena emigreert met haar twee dochters (3 en 5) naar Spanje: ‘Moederschap houdt me niet tegen’

    Rowena emigreert met haar twee dochters (3 en 5) naar Spanje: ‘Moeder­schap houdt me niet tegen’

    Je spullen pakken, alles verkopen en vertrekken naar het buitenland: voor Rowena Rousseau (27) was het lange tijd een droom, maar binnenkort wordt het werkelijkheid. Over ruim een week emigreert ze samen met haar twee dochters (3 en 5 jaar) naar Spanje. Op LinkedIn maakt haar aankondiging heel wat los. ,,Ik krijg vooral veel vragen van vrouwen die willen weten: hoe ga je dat toch doen met twee kleine kinderen?”
  2. Wat zijn de gevolgen van een bijna-verdrinking bij kinderen?

    Wat zijn de gevolgen van een bij­na-verdrin­king bij kinderen?

    De temperaturen lopen op deze week - op zondag kan het lokaal zelfs boven de 30 graden uitkomen. Een frisse duik geeft verkoeling, en helaas zorgt dat duiken elke zomer ook voor veel onnodige verdrinkingen onder kinderen. Hoe langer ze onder water blijven, hoe slechter hun kansen. Wat de gevolgen van een bijna-verdrinking, een reanimatie en IC-opname kunnen zijn, leggen kinderneuroloog Maayke Hunfeld en kinder-IC-arts Corinne Buysse uit.