Chantal (links), zoontje Tobias en Marijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Chantal (links), zoontje Tobias en Marijn. © Saskia Berdenis van Berlekom

Chantal kreeg een baby via zaaddonor, partner Marijn adopteerde hem: ‘Anders geen zeggenschap’

Wie een kind krijgt, wordt vanzelf ouder. De vanzelfsprekendheid druipt eraf, maar dan wel alleen voor hetero-stellen. De Amersfoortse Chantal (34) en 'mee-moeder’ Marijn (41) Bon-Mensinga werden met Kerst eindelijk sámen ouder van baby Tobias. Een adoptieprocedure was nodig. ,,Heerlijk dat ons zoontje ook voor de wet nu bij ons allebei hoort.”

 1. Na de bevalling ontlasting verliezen: ‘Grootste fabel is dat weinig vrouwen er last van hebben’
  moedermisère

  Na de bevalling ontlasting verliezen: ‘Grootste fabel is dat weinig vrouwen er last van hebben’

  Er zijn van die verwachtingen over het moederschap die niet bepaald uitkomen als het eenmaal zo ver is. Soms sta je zelfs compleet versteld van wat er met jou als mens, met je lijf of in je omgeving gebeurt. Iedere week lees je in deze rubriek wat niemand je vooraf vertelde over moeder zijn, maar wat je graag had willen weten. Dit keer: incontinentie van ontlasting (fecale incontinentie) na de bevalling.
 2. Een tiener in huis halen? Hans (51) en Maaike (45) doen het graag, maar veel ouders doen het liever niet
  PREMIUM

  Een tiener in huis halen? Hans (51) en Maaike (45) doen het graag, maar veel ouders doen het liever niet

  Een tiener met een ‘rugzakje’ in huis halen. Pleegouders Hans (51) en Maaike Besseling (45) doen het al achttien jaar. Er is een schrijnend tekort aan opvang voor met name 12-plussers, maar van het echtpaar is het juist de favoriete doelgroep. ,,Tuurlijk gaat het wel eens fout, maar niets is mooier dan een jongvolwassene met een goed gevoel de wijde wereld insturen.’’