Tess van de Wiel (R) is wethouder en moeder. Ze verloor haar zoontje Pepin kort na de geboorte. Ze wil samen met verloskamerverpleegkundige Marjon van Dooren aandacht vragen voor Baby Loss Awareness Week.
Volledig scherm
PREMIUM
Tess van de Wiel (R) is wethouder en moeder. Ze verloor haar zoontje Pepin kort na de geboorte. Ze wil samen met verloskamerverpleegkundige Marjon van Dooren aandacht vragen voor Baby Loss Awareness Week. © Pix4Profs / Jules van Iperen

De hele week aandacht voor het verlies van een kindje: ‘Dat is heel erg, meer hoef je niet te zeggen’

Vooral maar niets zeggen tegen die collega die haar pasgeboren kindje is kwijtgeraakt? Liever wel, weet wethouder Tess van de Wiel uit Goirle die zo’n drama heeft meegemaakt. ,,Het is gewoon erg. Dat je dat zegt, is al genoeg”, wil ze laten weten bij de start van Baby Loss Awareness Week. 

  1. Liesbeth heeft PCOS, net als 1 op 10 vrouwen: hoe zit het met vruchtbaarheid?
    PREMIUM

    Liesbeth heeft PCOS, net als 1 op 10 vrouwen: hoe zit het met vruchtbaar­heid?

    ,,Het eerste wat mijn gynaecoloog me vroeg: ‘Heb jij nog een kinderwens?’” Een jaar geleden kreeg Liesbeth (30) de diagnose PCOS. Hoewel de aandoening minstens een op de tien vrouwen treft en een belangrijke oorzaak is van vruchtbaarheidsproblemen, is er maar weinig over bekend. Die onwetendheid zorgt voor veel stress. Om duidelijkheid te scheppen (en zorgen weg te nemen), stelt ze gerichte vragen aan fertiliteitsexpert Guy Verhulst.