Voor 'landverovertje’ heb je alleen een stoepkrijt nodig.
Volledig scherm
Voor 'landverovertje’ heb je alleen een stoepkrijt nodig. © ADR

Deze buitenspelletjes speelden we allemaal, hoe zit het ook alweer met de spelregels?

Het is vandaag buitenspeeldag. Menig ouder heeft mooie herinneringen aan alle oud-Hollandse  buitenspelletjes van vroeger: van Annemaria Koekoek en buskruit tot stand-in-de-mand en stoepranden. Leuk om aan je kinderen te leren als ze vandaag buiten gaan spelen. Maar hoe zat het ook alweer met die spelregels? We leggen onze vijf favoriete spelletjes uit.

0 reacties

  1. Lego brengt een Friends-editie uit, speciaal voor de diehardfans van de serie

    Lego brengt een Friends-edi­tie uit, speciaal voor de diehard­fans van de serie

    Diehardfans van Friends kunnen binnenkort hun favoriete scènes nabouwen, want Lego brengt een editie van de legendarische sitcom uit. Twee jaar geleden vierde het speelgoedmerk nog het 25-jarig jubileum van Friends met een set van het beroemde café Central Perk uit de tv-serie. Nu kan je aan de slag met de ‘Appartmenten’-set, ofwel de replica’s van de appartementen van Monica, Rachel, Chandler en Joey.
  2. Wil je kind niet zwemmen? ‘Vaak heeft dit te maken met onvoldoende contact met water in de babytijd’

    Wil je kind niet zwemmen? ‘Vaak heeft dit te maken met onvoldoen­de contact met water in de babytijd’

    De zwembaden zijn weer open, de zomer komt eraan. Water staat garant voor plezier. Maar niet alle kinderen worden enthousiast van water. Sommige kinderen blijven liever op het droge, willen niet kopje onder in het zwembad, of niet eens met de voetjes in de zee. ‘Vaak heeft dit te maken met onvoldoende contact met water in de babytijd, en dan vooral onvoldoende ervaring met water over het hoofd.’