Dankzij de stichting Leergeld, waarvan Carolien Gerritsen voorzitter is en Ton Kwakkernaat secretaris, kunnen veel kinderen met een eigen fiets naar school (de fietsen op de foto zijn geen fietsen die uitgedeeld zijn door de stichting).
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij de stichting Leergeld, waarvan Carolien Gerritsen voorzitter is en Ton Kwakkernaat secretaris, kunnen veel kinderen met een eigen fiets naar school (de fietsen op de foto zijn geen fietsen die uitgedeeld zijn door de stichting). © Rianne den Balvert

Een fiets, een laptop: schoolgaande kinderen kosten geld en daar kun je hulp bij krijgen

Steeds meer ouders vragen om hulp voor het aanschaffen van schoolspullen. Zo kunnen kinderen toch met een eigen fiets en laptop naar school. Maar er zijn zorgen: ,,We vermoeden dat we een aantal kinderen en hun ouders niet bereiken”, zegt Carolien Gerritsen. Zij is voorzitter van de stichting Leergeld.

 1. Pakistaans eten is een hit in dit oer-Hollandse boerendorp: ‘De mensen blijven maar terugkomen’
  PREMIUM
  Hoe is het nu met?

  Pakistaans eten is een hit in dit oer-Hollandse boerendorp: ‘De mensen blijven maar terugkomen’

  Wat een boer niet kent, dat vreet-ie niet. Dat gezegde lijkt niet op te gaan in het boerendorpje Nieuwkoop in Zuid-Holland. Tandoori chicken tikka, king prawn tandoori, chicken dhansak: de Zuid-Aziatische gerechten gaan als warme broodjes over de toonbank. Allemaal dankzij Naveed Malik. ,,De Nederlanders leerden mij: niet piepen, hard werken: dan komt het goed.”
 2. Een bevalling na 26 weken: voor het oog van de camera vocht Edith (940 gram, 27 cm) voor haar leven
  PREMIUM

  Een bevalling na 26 weken: voor het oog van de camera vocht Edith (940 gram, 27 cm) voor haar leven

  Een reuzenhand ligt over het lichaampje. Edith, dan net een paar dagen oud en extreem vroeg geboren, ligt op de borst van haar vader. Her en der slangetjes, gestoken in een dun, bijna doorschijnend huidje. Maar Edith is wel een van de ‘hoofdrolspelers’ in het nieuwe tv-programma Handen aan de couveuse. ,,Als het niet goed zou aflopen, hadden we toch mooie herinneringen.”