Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Een Forum voor Democratie-basisschool: mag dat zomaar?

Voor je kind een goede basisschool vinden kan lastig zijn. Moet je kiezen voor een basisschool in de buurt? Of liever een school die bij je opvoedstijl past? Wat niet veel mensen weten is dat je ook zelf een basisschool mag beginnen. Er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden.

 1. Sandra en Dave verliezen één van hun tweeling bij geboorte: ‘Zag ze al hand in hand door Disneyland stappen’
  PREMIUM

  Sandra en Dave verliezen één van hun tweeling bij geboorte: ‘Zag ze al hand in hand door Disneyland stappen’

  ,,Het is met het grootste verdriet dat we het overlijden van onze baby aankondigen. Het grootste verlies dat je als ouder kan voelen.” Het zijn hartverscheurende woorden van Cristiano Ronaldo (37) en Georgina Rodríguez (28) nadat hun pasgeboren zoontje overleden is. Rodríguez was in verwachting van een tweeling, maar alleen het dochtertje is in goede gezondheid geboren. Het nieuws roept herinneringen op bij Sandra Fredrix (34) en Dave Decock (38) want ook hun zoontje Daniel moest bij de geboorte afscheid nemen van zijn tweelingzus Emma.
 2. Haar vader deed vreselijke dingen met Esther, haar moeder greep niet in: ‘Ze zei dat ik ziek was’
  PREMIUM
  Persoonlijk verhaal

  Haar vader deed vreselijke dingen met Esther, haar moeder greep niet in: ‘Ze zei dat ik ziek was’

  Esther Veerman was nog maar een kleuter toen haar vader zich voor het eerst aan haar vergreep. Het seksueel misbruik ging jarenlang door. Toen ze zelf een baby kreeg verbrak ze alle banden met haar ouders. Maar de pijn blijft en loopt als een rode draad door haar leven heen. ,,’s Nachts gebeurden er dingen, ’s ochtends sta je op en ga je weer naar school.”