26 mei 2021
Drie scholieren van de Amersfoortse berg mogen zelf bij de sollicitatie zijn van nieuwe leerkrachten. En hebben een stem wie er aangenomen wordt.
Op de voorgrond links Jasmijn Jeulink, voor rechts Duco Kuipers en achter Finn de Hamer
Volledig scherm
PREMIUM
26 mei 2021 Drie scholieren van de Amersfoortse berg mogen zelf bij de sollicitatie zijn van nieuwe leerkrachten. En hebben een stem wie er aangenomen wordt. Op de voorgrond links Jasmijn Jeulink, voor rechts Duco Kuipers en achter Finn de Hamer © Saskia Berdenis van Berlekom

Finn (17) krijgt straks les van de docent die bij hem op sollicitatiegesprek kwam

Docenten op een school zijn er in de eerste plaats voor de leerling. Om les te geven, te motiveren en om steun te bieden als het moeilijk gaat. Des te belangrijker om scholieren te betrekken bij het vinden van de meest geschikte leraren, vindt Openbaar Lyceum De Amersfoortse Berg. En dus zit er voortaan standaard een leerling bij de sollicitatiegesprekken. 

  1. Drentse docent hit op TikTok: ‘Ik had ook niet verwacht dat het zo enorm uit de hand zou lopen’

    Drentse docent hit op TikTok: ‘Ik had ook niet verwacht dat het zo enorm uit de hand zou lopen’

    Het begon eerder dit jaar als pr-experiment, maar een paar maanden later is het aardig uit de hand gelopen. Docent Willemijn van Brenk uit Nieuw-Amsterdam is een regelrechte hit op TikTok. In haar (bijna reality-tv-achtige) filmpjes zie je haar lesgeven en op karakteristieke wijze praten met haar puberende leerlingen. In enkele maanden tijd is haar account enorm gegroeid en bereikt ze miljoenen kijkers.