Francien Vunderink
De Fertiliteitscoach | Medisch Maatschappelijk Werker UMC Utrecht
Volledig scherm
PREMIUM
Francien Vunderink De Fertiliteitscoach | Medisch Maatschappelijk Werker UMC Utrecht © Nico Brons

Francien coacht stellen met (on)vervulde kinderwens: ‘Dan doe je toch ivf? Nou dat is een hele keuze’

Vruchtbaarheidsproblemen. Ze kunnen de wereld van geliefden behoorlijk op hun kop zetten. Fertiliteitscoach Francien Vunderink (55) weet dat als geen ander. En laat die impact nou net centraal staan in de week van de vruchtbaarheid. ,,Pas als je mensen volgt die zo’n behandeling ondergaan, realiseer je de dagelijkse impact die het heeft.’’

 1. Sexting draait om respect en vertrouwen: ‘Het kan mislopen, maar je hoeft je nooit te schamen’
  PREMIUM

  Sexting draait om respect en vertrouwen: ‘Het kan mislopen, maar je hoeft je nooit te schamen’

  Sexting, het online versturen van foto’s of video’s van jezelf met seksuele inhoud, is tegenwoordig doodnormaal onder de jeugd. Maar het kan ook volledig misgaan, als dit vermaak leidt tot afpersing of openbaarmaking van de beelden. Tijd voor ouders of verzorgers om met pubers aan de keukentafel te gaan zitten en te bespreken hoe ze veilig aan sexting kunnen doen. Want ze doen het toch.
 1. Jacqueline werd eindelijk zwanger: ‘Ik dacht dat ik na de bevalling dolblij zou zijn, en dat was niet zo’

  Jacqueline werd eindelijk zwanger: ‘Ik dacht dat ik na de bevalling dolblij zou zijn, en dat was niet zo’

  Bij 15 procent van de stellen met een kinderwens is er na een jaar geen zwangerschap ontstaan. In de Europese Week van de Vruchtbaarheid vertellen we de verhalen van deze wensouders. Voor de drie dames die deze week delen wat ze hebben meegemaakt waren de lange, pijnlijke en intense fertiliteitstrajecten het meer dan waard: zij werden na vele vruchtbaarheidsbehandelingen eindelijk moeder.
 2. De avontuurlijkste kinderboeken voor in de kerstvakantie
  kinderboekenrecensie

  De avontuur­lijk­ste kinderboe­ken voor in de kerstvakan­tie

  Van een vriendschap met een ijsbeer tot aan het vinden van een medaillon met een geheime code: kinderboekenrecensent Jaap Friso las een paar avontuurlijke kinderboeken die heel geschikt zijn voor in de kerstvakantie. Op de valreep ontdekte hij een van de mooiste boeken van het jaar. De zoon van de berentemmer, over een jongen die aan de armoede ontsnapt als blijkt dat hij schaakpartijen uit zijn hoofd na kan spelen.