Frédérique hoopt dat verdachte (14) snel herenigd wordt met familie, liedje over haar gaat viral

videoDe 14-jarige jongen die verdacht wordt van de ernstige mishandeling van Frédérique (14) in Amstelveen, moet zo snel mogelijk weer terug kunnen keren in de samenleving. Dat is de wens van het slachtoffer, zegt vader Paul Brink vandaag in een nieuwe verklaring op LinkedIn. ‘Ons gezamenlijk gevoel van eensgezindheid en tolerantie is vele malen sterker en krachtiger dan welke gevoelens van onwetendheid van enkelingen dan ook.’

13 reacties

 • Hettie Huberts

  1 jaar geleden
  Respect voor vader!
 • W. Loeffen

  1 jaar geleden
  Heeft dit wel met lhbti te maken? Ik heb in het hele verhaal meer het gevoel dat er een groep jonge gasten gewoon zin hadden om geweld te gebruiken. Ongeacht wat die meid zou zeggen, ze had ten aller tijden klappen gekregen. Dit komt zoveel vaker voor, aanleiding is niet belangrijk, de kik is voor die hersenloze gastjes veel belangrijker... helaas..
 • R Nobel

  1 jaar geleden
  Hoezo "viral" ? Ik kan het niet eens vinden op youtube.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Dit incident geeft al aan dat de dader(s) geen enkele fatsoenlijke opvoeding hebben gehad...! dus dit moet niet worden afgedaan met een ,,jeugd,, strafje...maar met een heropvoeding in een gesloten inrichting voor de komende jaren...! en de kosten die dit met zich mee brengen ? op rekening van die ouders...! die hebben net zo veel schuld aan dit beesten gedrag...! daar hoeft de maatschappij toch niet voor op te draaien...? dat is mijn mening...! nu de rechters nog...!
 • Corien Rem

  1 jaar geleden
  Als die jongen uit een liefdevol en tolerant nest komt kan ik me iets voorstellen bij deze reactie, maar de kans is groot dat deze jongen de haat en aggressie tegen iedereen die "anders" is, in zijn eigen omgeving heeft geleerd. In dat geval niet de beste omgeving om zo snel mogelijk naar terug te keren..
 1. Hele land staat achter stoere Frédérique, 14-jarige jongen opgepakt voor brute mishandeling
  PREMIUM
  vader doet verhaal

  Hele land staat achter stoere Frédérique, 14-jarige jongen opgepakt voor brute mishande­ling

  Geen lange gevangenisstraf en al helemaal geen heksenjacht. De 14-jarige Frédérique uit Amstelveen, die gisteren ernstig werd mishandeld toen ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is, is absoluut niet bezig met wraak of vergelding voor haar belagers. ,,Het enige wat ze wil, is dat dit verhaal voor een stukje bewustwording zorgt. Voor die jongens, voor de hele wereld”, vertelt haar vader Paul Brink. Een 14-jarige jongen is vanavond opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brute mishandeling.