Claudia Schnitzler, psychotherapeute en psychoanalytica.
Volledig scherm
PREMIUM
Claudia Schnitzler, psychotherapeute en psychoanalytica. © Jean-Pierre Jans

Hopen op excuses, erkenning of complimenten van je moeder: 'Dat is rouwarbeid’

Moederdag een feestdag? Claudia Schnitzler, psychotherapeute en psychoanalytica, helpt volwassenen die een moeizaam contact hebben met hun moeder.

 1. Arbaya (37) beviel op Moluks eiland: ‘Ik kreeg een theedoek in mijn mond tijdens het hechten’
  Mijn bevalling

  Arbaya (37) beviel op Moluks eiland: ‘Ik kreeg een theedoek in mijn mond tijdens het hech­ten’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week het verhaal van Arbaya Pattipeiluhu (37) die ongepland beviel op een Moluks eiland zonder stromend water of elektriciteit.
 2. Sandra en Dave verliezen één van hun tweeling bij geboorte: ‘Zag ze al hand in hand door Disneyland stappen’
  PREMIUM

  Sandra en Dave verliezen één van hun tweeling bij geboorte: ‘Zag ze al hand in hand door Disneyland stappen’

  ,,Het is met het grootste verdriet dat we het overlijden van onze baby aankondigen. Het grootste verlies dat je als ouder kan voelen.” Het zijn hartverscheurende woorden van Cristiano Ronaldo (37) en Georgina Rodríguez (28) nadat hun pasgeboren zoontje overleden is. Rodríguez was in verwachting van een tweeling, maar alleen het dochtertje is in goede gezondheid geboren. Het nieuws roept herinneringen op bij Sandra Fredrix (34) en Dave Decock (38) want ook hun zoontje Daniel moest bij de geboorte afscheid nemen van zijn tweelingzus Emma.