Lian Smits, bestuurder Sterk Huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Lian Smits, bestuurder Sterk Huis. © Margo van Remie Fotografie

Jeugdzorgbestuurder: ‘Het is het makkelijkst om te zeggen dat het allemaal niet deugt’

Misstanden in de jeugdzorg liggen onder een vergrootglas, en het is geheel terecht dat er aandacht voor is, zegt Sterk-Huis-bestuurder Lian Smits. Maar wat doet het met medewerkers op de werkvloer?  

 1. Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. De Kinderjury heeft besloten: dit zijn de winnende kinderboeken van 2022
  met video

  De Kinderjury heeft besloten: dit zijn de winnende kinderboe­ken van 2022

  Jacques Vriens kreeg de allereerste, Francine Oomen won ‘m wel negen keer en dit jaar winnen Thomas van Grinsven en Rutger Vink met hun boek De magische halsband de Kinderjuryprijs 2022 in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar. Kevin Hassing wint in de categorie 10 tot en met 12 jaar met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken. Wat deze boeken populair maakt legt kinderboekenrecensent Jaap Friso uit.