Kinderpsychiater Binu Singh.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderpsychiater Binu Singh. © Stefaan Temmerman

‘Kinderen die al jong niet krijgen wat ze nodig hebben, worden volwassenen met problemen’

Baby’s hebben een gevoelsleven net als het onze en we zijn te vaak blind voor hun behoeften, stelt kinderpsychiater Binu Singh (43). ,,In de eerste zeven jaar is het belangrijk dat je voldoende krijgt wat je nodig hebt omdat je anders een zwakker fundament legt waar je je hele leven last van kunt hebben.”

 1. Traumatische bevalling: ‘Ik zei steeds dat het niet meer ging, en dacht: dat zegt natuurlijk iedereen’

  Traumati­sche bevalling: ‘Ik zei steeds dat het niet meer ging, en dacht: dat zegt natuurlijk iedereen’

  ,,Alles ging mis. De ruggenprik lukte twee keer niet, de baby lag omgedraaid, ik viel flauw tussen de weeën door. Ik zei steeds dat het niet meer ging, en dacht: dat zegt natuurlijk iedereen die ligt te bevallen.” Nieuwe onderzoeksresultaten bevestigen wat de wetenschap al wist: 10 procent van de vrouwen ervaart de bevalling als traumatisch. Hoe gebruik je die kennis als zwangere?
 2. Als er een dinosaurus bij je in de klas zit – in deze verrassende kinderboeken is school nooit saai
  Kinderboekenrecensie

  Als er een dinosaurus bij je in de klas zit – in deze verrassen­de kinderboe­ken is school nooit saai

  Misschien is weer naar school moeten niet zo leuk, maar erover lezen wel! Vanaf komende maandag zitten alle Nederlandse kinderen weer in de schoolbanken. Over leuke juffen en stomme meesters (of andersom) en het saaie maar soms ook enerverende schoolleven zijn tal van kinderboeken geschreven. Kinderboekenrecensent Jaap Friso selecteert enkele kinderboeken die het lezen meer dan waard zijn.