Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Lara (29) koos bewust voor keizersnede: ‘Men ging ervan uit dat ik een honeymoon-vagina wilde houden’

Lara (29) zag een natuurlijke bevalling niet zitten, dus vroeg ze al bij voorbaat om een keizersnede. ,,In onze maatschappij worden beslissingen rond zwangerschap en opvoeding snel veroordeeld, en meestal door andere vrouwen. Maar zelfs als een vrouw haar ‘honeymoon-vagina’ wil bewaren, dan is dat nog altijd haar eigen keuze, toch?”

7 reacties

 • petra damme

  4 maanden geleden
  Ik snap niet dat ze daar in getrapt zijn in het ziekenhuis. keizersnede is volgens mijn alleen als het niet anders kan
 • Silex

  1 jaar geleden
  Zelf ben ik fortuinlijk genoeg nooit zo heel erg bang geweest. Maar onze geest kan heel sterk zijn en ons overweldigen met angst.Gelukkig zijn er ook mensen die dit proberen te begrijpen. En als we natuurlijke processen altijd maar hun gang hadden laten gaan, zaten we nu nog te verkleumen in een tochtige grot, omdat het gebruik van vuurstenen tegennatuurlijk is.
 • Anna Korzeniewska

  1 jaar geleden
  Wat jammer dat ik die keuze niet heb gehad. Ik moest van de gynaecoloog natuurlijk bevallen van mijn derde kind, terwijl ik daarvoor al twee keizersnedes heb gehad. De bevalling werd een traumatische ervaring, er zijn veel te veel risico's genomen. Mijn lijf kon de natuurlijke bevalling duidelijk niet aan.... Het was achteraf medisch niet verantwoord. Afijn. Ik gun elke ouder en vrije keuze op dit gebied.
 • Jessica Berends

  1 jaar geleden
  Minder films of series met 'bevallingen' kijken, je meer laten voorlichten door echte experts en je goed voorbereiden voorkomen een hoop angst en stress. Met minder angst en stress en dus alles veel minder krampachtig, gaat het ook veel makkelijker. En vooral blijven drinken en blijven ademen!
 • M. v.d. Kaa

  1 jaar geleden
  Het wordt steeds gekker. Een van de meest natuurlijke processsen bewust onnodig medisch maken omdat je bang bent voor de pijn. Ik ga dat nooit begrijpen.