Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Lara (29) koos bewust voor keizersnede: ‘Men ging ervan uit dat ik mijn vagina wilde sparen’

Lara (29) zag een natuurlijke bevalling niet zitten, dus vroeg ze al bij voorbaat om een keizersnede. Gynaecoloog Griet Vandenberghe: ,,In onze maatschappij worden beslissingen rond zwangerschap en opvoeding snel veroordeeld, meestal door andere vrouwen.”

6 reacties

 • Silex

  1 maand geleden
  Zelf ben ik fortuinlijk genoeg nooit zo heel erg bang geweest. Maar onze geest kan heel sterk zijn en ons overweldigen met angst.Gelukkig zijn er ook mensen die dit proberen te begrijpen. En als we natuurlijke processen altijd maar hun gang hadden laten gaan, zaten we nu nog te verkleumen in een tochtige grot, omdat het gebruik van vuurstenen tegennatuurlijk is.
 • Anna Korzeniewska

  1 maand geleden
  Wat jammer dat ik die keuze niet heb gehad. Ik moest van de gynaecoloog natuurlijk bevallen van mijn derde kind, terwijl ik daarvoor al twee keizersnedes heb gehad. De bevalling werd een traumatische ervaring, er zijn veel te veel risico's genomen. Mijn lijf kon de natuurlijke bevalling duidelijk niet aan.... Het was achteraf medisch niet verantwoord. Afijn. Ik gun elke ouder en vrije keuze op dit gebied.
 • Jessica Berends

  1 maand geleden
  Minder films of series met 'bevallingen' kijken, je meer laten voorlichten door echte experts en je goed voorbereiden voorkomen een hoop angst en stress. Met minder angst en stress en dus alles veel minder krampachtig, gaat het ook veel makkelijker. En vooral blijven drinken en blijven ademen!
 • P Van de Kaa

  1 maand geleden
  Het wordt steeds gekker. Een van de meest natuurlijke processsen bewust onnodig medisch maken omdat je bang bent voor de pijn. Ik ga dat nooit begrijpen.
 • Peter Van Brakel

  1 maand geleden
  Daar weet Frans alles van :)
 1. Gwenny (32) is zwanger van de twaalfde: broertje voor Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax en Alxe

  Gwenny (32) is zwanger van de twaalfde: broertje voor Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax en Alxe

  Als alles goed gaat verwelkomen Gwenny Blanckaert (32) en haar man Marino Vaneeno (39) in april 2022 hun twaalfde en laatste kindje. Het gezin uit Staden maakte het heuglijke nieuws zelf bekend. De naam houdt het koppel nog even geheim, al zal het jongetje vermoedelijk een naam krijgen die gevormd wordt met de letters ‘X’, ‘A’, ‘E’ en ‘L’, net als al zijn broertjes en zusjes.
 2. 'Toen de laatste vrouw uit mijn lotgenotengroepje zwanger werd, was dat een bittere pil’
  PREMIUM

  'Toen de laatste vrouw uit mijn lotgenoten­groep­je zwanger werd, was dat een bittere pil’

  Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Pam (41). Zij probeert al zes jaar zwanger te raken, zonder succes. Haar laatste hoop is nu een zaad- én eiceldonatie. Daarvoor reist ze naar Spanje. ,,‘Laat het toch even lós’, hoor ik mensen zeggen. Goedbedoeld, maar dat kan ik niet. Als vrouw word je continu geconfronteerd met die kinderwens.”