ANP
Volledig scherm
© ANP

Niet alle scholen bieden opvang voor kinderen van één ouder met cruciaal beroep, ouders boos

Amsterdamse scholen verzorgen geen noodopvang voor kinderen waarvan een van de twee ouders een cruciaal beroep heeft, terwijl zij dit volgens de Rijksoverheid wel verplicht zijn. Ouders werkzaam in cruciale sectoren komen hierdoor in de knel.

 1. Vader Lars rent na diagnose Frenkie (1) marathon voor diabetesonderzoek: 'Teveel snoep gegeven?’
  PREMIUM

  Vader Lars rent na diagnose Frenkie (1) marathon voor diabeteson­der­zoek: 'Teveel snoep gegeven?’

  In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen diabetes. Onder hen bevindt zich Frenkie, het eenjarige zoontje van Lars de Jong (38) uit Dordrecht. Een half jaar geleden ontdekte Lars dat zijn zoontje nu al diabetes had. Wat doe je wanneer een ziekte die veel controle en regelmaat vereist wordt vastgesteld bij een jong kind? ,,Niets is meer vanzelfsprekend en dat gaat hij later bij zijn eerste biertjes ook wel merken.’’
 2. ‘Moeders bestempelen als de geweldigste vrouw op aarde? Wees redelijk: je bent dat niet’
  Moederdag

  ‘Moeders bestempe­len als de geweldig­ste vrouw op aarde? Wees redelijk: je bent dat niet’

  Het is Moederdag - dus krijgen deze vrouwen vandaag alle lof en respect voor ‘de moeilijkste taak ter wereld’. Supermoms zijn het, met al die ballen die ze in de lucht houden. Modern day heroes. Apetrots op hun kroost, voor wie ze álles over hebben. In onze positiviteitscultuur, zegt GZ-psycholoog Ruth de Heer, mogen we niet klagen: ,,Moederschap, het mooiste wat er is hè?” De lat voor moeders mag best een tikkie lager, zeggen deze experts.