Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Niet bevallen zoals het hoort, maar hoe je zelf wil: 'We staan aan het begin van bewustwordingsgolf’

Geboortecoaches helpen vrouwen voor zichzelf op te komen en ‘de regie terug te pakken’ tijdens de bevalling. Dit is niet altijd zonder risico’s, zeggen (medisch) deskundigen.

 1. Eicellen invriezen neemt vlucht: zo zetten vrouwen de biologische klok tussen mannen en vrouwen gelijk

  Eicellen invriezen neemt vlucht: zo zetten vrouwen de biologi­sche klok tussen mannen en vrouwen gelijk

  Je eicellen invriezen om je kinderwens uit te stellen is populairder dan ooit. Steeds meer vrouwen tussen de 30 en 40 jaar stoppen hun eitjes in de vriezer, als ‘verzekering’ voor de toekomst. Gynaecoloog in opleiding Eva Balkenende onderzocht dit fenomeen en ontdekte dat de meeste vrouwen die hun eicellen laten invriezen ze nog niet hebben opgehaald: vrouwen proberen eerst op natuurlijke wijze zwanger te worden.
 2. Meredith is zwanger na tien jaar puncties, miskramen, terugplaatsingen, hormonen en de eendenbek
  PREMIUM

  Meredith is zwanger na tien jaar puncties, miskramen, terugplaat­sin­gen, hormonen en de eendenbek

  Bij 15 procent van de stellen met een kinderwens is er na een jaar geen zwangerschap ontstaan. In de Week van de Vruchtbaarheid vertellen we de verhalen van deze wensouders. Voor de drie dames die deze week delen wat ze hebben meegemaakt waren de lange, pijnlijke en intense vruchtbaarheidstrajecten het meer dan waard: zij werden na vele behandelingen eindelijk moeder. Vandaag het verhaal van Meredith, die tien jaar wachtte op een zwangerschap.