2,5 miljoen kinderen en jongeren mogen weer naar school. ‘Hopelijk voor heel lange tijd’, zei demissionair onderwijsminister Arie Slob daar maandag over.
Volledig scherm
PREMIUM
2,5 miljoen kinderen en jongeren mogen weer naar school. ‘Hopelijk voor heel lange tijd’, zei demissionair onderwijsminister Arie Slob daar maandag over. © Thinkstock

Niet ziek van corona, wél doodongelukkig door lockdown: blij dat de school weer opengaat

Een zegen dat de school weer open mag! Voor de gemiddelde 8-jarige leek zo’n extra lange kerstvakantie leuk, maar voor sommige kinderen was het angstig, eenzaam en veroorzaakt het neerslachtigheid. 

 1. Een tiener in huis halen? Hans (51) en Maaike (45) doen het graag, maar veel ouders doen het liever niet
  PREMIUM

  Een tiener in huis halen? Hans (51) en Maaike (45) doen het graag, maar veel ouders doen het liever niet

  Een tiener met een ‘rugzakje’ in huis halen. Pleegouders Hans (51) en Maaike Besseling (45) doen het al achttien jaar. Er is een schrijnend tekort aan opvang voor met name 12-plussers, maar van het echtpaar is het juist de favoriete doelgroep. ,,Tuurlijk gaat het wel eens fout, maar niets is mooier dan een jongvolwassene met een goed gevoel de wijde wereld insturen.’’
 2. Je schoonfamilie is fantastisch, maar dan stopt plots de relatie: Selien, Eveline en Sandra weten hoe dat is
  PREMIUM

  Je schoonfami­lie is fantas­tisch, maar dan stopt plots de relatie: Selien, Eveline en Sandra weten hoe dat is

  Angst voor de schoonmoeder? Sommige mensen zouden er juist alles voor geven om hun schoonfamilie nog eens te zien. Neem bijvoorbeeld Selien (29), Eveline (41) en Sandra (36). Toen hun relaties eindigden moesten ze met veel verdriet afscheid nemen van de familie van hun exen. ,,Tijdens de feestdagen moet ik aan hen denken. Heel even beeld ik me dan in hoe zijn nieuwe vriendin bij de schoonouders op de bank zit en ovenhapjes eet met kerst.”