De wet wordt gewijzigd; partners kunnen na de geboorte van hun kind negen weken extra gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof opnemen.
Volledig scherm
De wet wordt gewijzigd; partners kunnen na de geboorte van hun kind negen weken extra gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof opnemen. © Nappy via Pexels

Ouderschapsverlof per augustus uitgebreid: ouders krijgen 9 weken extra

De Eerste Kamer stemde afgelopen dinsdag in met een uitbreiding van het ouderschapsverlof: vanaf 2 augustus 2022 krijgen beide ouders negen weken extra gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  1. Met je kinderwens op tv: Vlaanderen start datingshow met als doel zwanger te worden
    PREMIUM

    Met je kinderwens op tv: Vlaanderen start datingshow met als doel zwanger te worden

    In Vlaanderen start volgende week een nieuwe datingshow: niet om een romantische partner te vinden, maar om een kinderwens te realiseren. In Ik wil een kind gaat de Vlaamse zender VTM vanaf 18 oktober op zoek naar singles of koppels die graag een kind willen, maar er om de een of andere reden geen kunnen krijgen en dus op zoek zijn naar een andere alleenstaande of koppel. Experts zien heel wat voordelen aan deze vorm van bewust co-ouderschap. ,,Het welzijn van het kind is soms meer gegarandeerd dan in een traditioneel gezin.”