Getty Images/Image Source
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Image Source

Psycholoog: ‘Stop met de kindcultus, willen we geregeerd worden door narcisten?’

,,Je gaat naar bed omdat ik het zeg.” Het klinkt wat ouderwets, maar, zegt gedragspsycholoog Serge Dupont, kinderen als prinsjes behandelen kan tot mentale problemen leiden bij henzelf en hun opvoeders. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de grootste Franstalige universiteit van België, UCLouvain. Dupont legt uit waarom duidelijke afspraken beter zijn voor zowel kind als ouder.

13 reacties

 • Liz Wolters

  5 maanden geleden
  Dat een psycholoog meedoet aan dit soort ronkerige "journalistiek", wat een niveau zeg. Als je een beetje berder kijkt dan is het logisch dat de evolutie van de mens spaak begint te lopen. Zelf nadenken en voelen wordt niet gestimuleerd, als je dat als ouder niet kan geef je het door. Het leven is verworden tot slaap, werk, produceer, eet en herhaal... Onze kinderen zijn de toekomst dus geef ze dat mee, grenzen in liefde.
 • petra damme

  5 maanden geleden
  Ze kunnen tegenwoordig niet meer opvoeden. De ouders zijn veel met zichzelf bezig . Even wat dure cadeaus en het kind is weer stil . Tegen over mijn zit een psycholoog als je toch ziet hoeveel kinderen naar binnen gaat . Ze worden afgezet in Tesla’s en Mercedes mam in de sportkleding . Dan heb ik al zo iets begin bij de ouders . De kinderen zitten ook veel te veel tussen de ouderen , en maar tussen door kletsen . De kinderen willen aandacht geen cadeaus
 • Joes Rolsteen

  5 maanden geleden
  Tegenwoordig worden er veel prinsjes en prinsesjes geboren. Oyders passen zich volledig aan het kind aan ipv andersom. En NEE zeggen is al helemaal zielig. Jammer, dat het zo gaat, kinderen houden van duidelijkheid en structuur.
 • Marieke Verheij

  5 maanden geleden
  Jan Gottschalk, een "etiketje" betekent niet dat je niet meer hoeft op te voeden. Het betekent dat je hulp en adviezen krijgt, omdat de "ouderwetse" aanpak die je hebt toegepast juist averechts werkt en op een andere manier je kind benaderen wel het beoogde resultaat oplevert.
 • Nikita Grond

  5 maanden geleden
  Helemaal mee eens. En dan van die ouders die hun kind vriendje of vriendinnetje noemen.....het is je kind (zoon/dochter)!
 1. Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboortekanaal kunnen ze nog maken’
  PREMIUM

  Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboorteka­naal kunnen ze nog maken’

  Een baby die in het water valt redt zichzelf meestal niet, maar kán dat wel. Vanaf de kruipleeftijd kan een baby leren om op zijn ruggetje te draaien en rustig drijvend te wachten op hulp. De Self rescue-lessen voor baby’s gaan in Nederland als een speer, maar ook al leer je je baby deze levensreddende manoeuvre: nooit achterover leunen op je zwembadbedje, zeggen zwemdeskundigen.