Ouders moeten, eventueel met behulp van een bemiddelaar, een ouderschapsplan op maat opstellen, vindt de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).
Volledig scherm
Ouders moeten, eventueel met behulp van een bemiddelaar, een ouderschapsplan op maat opstellen, vindt de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). © ANP

Samengesteld gezin geen lang leven beschoren

OnderzoekTwee derde van de samengestelde gezinnen gaat binnen vijf jaar weer uit elkaar. De slagingskans hangt vooral af van hoe ver weg de ex woont en of er goede afspraken zijn gemaakt over zorgtaken en financiën, blijkt uit nieuw onderzoek.

8 reacties

 • J.C.L. Bicknell

  4 weken geleden
  Weer negatief, toch jammer. Maar ja, media is gek op verhalen waar het niet goed gaat. Gr. J.BICKNELL
 • H. van Ooijen

  4 weken geleden
  Ruim dertig jaar hebben wij nu een samengesteld gezin. Het gaat uitstekend samen. Het ging niet altijd gemakkelijk. De kinderen zijn samen opgegroeid en zijn nu jong volwassenen. Ook hebben we samen vijf kleinkinderen en zijn nu samen opa en oma. Een paar keer "samen" gebruikt in deze reactie om het eens te benadrukken.
 • C. Kelderman van schoonhoven

  4 weken geleden
  @Dirk Brouwer, leuke positieve opa haha
 • Dirk Brouwer

  4 weken geleden
  Mijn opa zei het nog: Scheiden doet lijden. Trouwen is rouwen en kinderen zijn hinderen.
 • Danique Troost

  4 weken geleden
  @Frans Appel Dat klopt. Dit gaat alleen maar over de gezinnen die hun negativiteit publiekelijk hebben gemaakt. Over de gezinnen waar het wel heel goed gaat hoor je niks.