Trik
Volledig scherm
© Trik

Sannes baby overlijdt na vruchtwaterpunctie: ‘Hoe kun je de gevolgen overzien?’

Zwangerschap betekent ook voor keuzes komen te staan die je niet wil, maar móét maken omdat de trein waar je op bent gesprongen met die zwangerschap doordendert. Sanne van der Hout en haar vriend belanden na een prenatale screeningsuitslag in een medisch traject dat eindigt in de doodgeboorte van hun zoontje.

 1. ‘Na de dood van mijn baby voelde ik zoveel liefde en berusting, hoe kan de dood dan iets fouts zijn?’

  ‘Na de dood van mijn baby voelde ik zoveel liefde en berusting, hoe kan de dood dan iets fouts zijn?’

  Je kind verliezen wordt vaak ‘de hel op aarde’ en ‘het ergste dat een mens kan overkomen’ genoemd. Kennelijk niet voor iedereen. Maartje Lute (41) stond doodsangsten uit toen haar zoontje hulpeloos wekenlang op de ic lag, niet naar huis mocht en zorgde voor totale wanhoop. Tot hij stierf en zij, tegen alle verwachtingen in, werd overvallen door een al vier jaar lang bestaande stroom van liefde en geluk.
 2. Sexting draait om respect en vertrouwen: ‘Het kan mislopen, maar je hoeft je nooit te schamen’
  PREMIUM

  Sexting draait om respect en vertrouwen: ‘Het kan mislopen, maar je hoeft je nooit te schamen’

  Sexting, het online versturen van foto’s of video’s van jezelf met seksuele inhoud, is tegenwoordig doodnormaal onder de jeugd. Maar het kan ook volledig misgaan, als dit vermaak leidt tot afpersing of openbaarmaking van de beelden. Tijd voor ouders of verzorgers om met pubers aan de keukentafel te gaan zitten en te bespreken hoe ze veilig aan sexting kunnen doen. Want ze doen het toch.