Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden.
Volledig scherm
Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden. © Getty Images/EyeEm

Aanvullende zorg verder uitgekleed: ‘Onbeperkt fysio verzekeren vrijwel onmogelijk’

Zorgverzekeraars snijden net als voorgaande jaren in hun aanvullende verzekeringen. Menzis gaat hierin het verst. In hun Extra Verzorgd-verzekering gaat het aantal behandelingen fysiotherapie terug van 32 naar 20, terwijl de premie wel hetzelfde blijft.

5 reacties

 • Ton Odijk

  1 jaar geleden
  Ton Odijk is mijn naam. Fysiotherapie is, zeker in een groot aantal gevallen, zeer noodzakelijke zorg. Maar onbetaalbaar.
 • Dineke Roseboom

  1 jaar geleden
  Is al jaren zo Me patiënten mogen 7x per week fysio krijgen, geen praktijk die het doet, maximaal 2 per week anders verdienen ze niet genoeg
 • Everardus Timmer

  1 jaar geleden
  Ik hoor het die VVDer Hoogervorst nog zeggen, we worden er allemaal beter van. Daarmee bedoelde hij de zorgverzekeraars, wij worden er niet beter van, financieel en gezonder al hellemaal niet. Zij hebben het ziekenfonds zorgvuldig de nek om gedraaid, en de kleine man zit financieel met de brokken, en dan bedoel ik letterlijk.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Fysio heeft mij jarenlang geholpen mijn werk vol te houden, het helpt wel degelijk. Pas nu ik werkloos thuis zit verdwijnen de klachten echt langdurig. Misschien de werkgevers laten betalen voor het overbelasten van de werknemers?
 • m bruijn

  1 jaar geleden
  Alle grote bedragen worden gedekt door de basisverzekering. Al die aanvullende verzekeringen zijn een poging om anderen voor jouw schade voor klein leed te laten betalen. Als de verzekerde die uit eigen zak zou betalen gaat deze zich wel afvragen of zo'n behandeling wel nodig is. Nu moet de overheid nog een flink aantal onzinvergoedingen uit de basisverzekering schrappen en de kosten worden weer draaglijk.
 1. Maaike ging van student met een bijbaantje naar fulltime GGZ-patiënt: ‘Het ging gewoon niet’

  Maaike ging van student met een bijbaantje naar fulltime GGZ-pa­tiënt: ‘Het ging gewoon niet’

  Maaike (24) werd behoorlijk onzeker van alle succesverhalen. Vooral op LinkedIn. ,,Iedereen op LinkedIn lijkt constant ‘Happy To Announce’,” schrijft ze. Ze vindt het confronterend om te zien dat leeftijdsgenoten afstuderen, ‘echte-grote-mensen-banen’ vinden en zelfs huizen kopen. ,,En daar ben ik: eerstejaarsstudent. Niet werkend. Geen huis. Niet afgestudeerd ook. Bovendien een gat op m’n cv omdat ik fulltime GGZ-patiënt was. Maar hé: ik leef.”