Boukje van de Ven houdt haar borstprothese vast. Met het concept voor haar bedrijf won ze de publieksprijs bij de afsluiting van de Masterclasses Sociaal Ondernemen in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Boukje van de Ven houdt haar borstprothese vast. Met het concept voor haar bedrijf won ze de publieksprijs bij de afsluiting van de Masterclasses Sociaal Ondernemen in Dordrecht. © Victor van Breukelen

Boukjes ziekte werd haar kracht: ‘Nog nooit zo vrouwelijk gevoeld, ook met een borst minder’

Ze was nog maar 31 jaar toen de arts Boukje van de Ven (46) vertelde dat ze borstkanker had. ,,Daar ben ik toch veel te jong voor?” was haar reactie. Nu begint Van de Ven een bedrijf om haar verhaal te delen en anderen te inspireren. ,,Mijn plak kipfilet, mijn borstprothese, herinnert mij eraan om in elke dag iets moois te zien.”

  1. Jip (26) is ongeneeslijk ziek, maar voor dochtertje Ava (2) geeft ze alles: ‘Mama, niet huilen hoor’
    Over mijn lijk

    Jip (26) is ongenees­lijk ziek, maar voor dochtertje Ava (2) geeft ze alles: ‘Mama, niet huilen hoor’

    De tweede aflevering van Over mijn lijk zorgde bij menig kijker weer voor de nodige tranen. De 26-jarige Jip heeft een hersentumor en het is niet bekend wanneer ze daaraan komt te overlijden. Maar één ding werd 1.148.000 kijkers gisteravond wel duidelijk: de liefde voor haar vriend Max en dochtertje Ava, die ondanks haar jonge leeftijd precies weet hoe ze haar moeder moet troosten.