Catharina Ziekenhuis wil af van vier dermatologen

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is van plan afscheid te nemen van de voltallige maatschap dermatologie. Reden is dat de vier dermatologen zonder toestemming van het ziekenhuis een praktijk cosmetische dermatologie zijn begonnen.

Patiënten konden contant betalen, ze betaalden voor verzekerde zorg en terwijl de indruk werd gewekt dat het geld naar het ziekenhuis ging kwam het geld bij de maatschap terecht.

Het ziekenhuis heeft laten berekenen dat 168 patiënten in totaal 24.000 euro hebben betaald aan de maatschap. Het ziekenhuis heeft besloten het totale bedrag terug te betalen aan de patiënten en de schade op de dermatologen te verhalen.

Internationale top
De vier dermatologen behoren tot de internationale top van hun vakgebied, aldus het ziekenhuis. 'Je kunt nog zo goed zijn in je vak maar het draait hier om integriteit. Uit eigen belang zijn willens en wetens de patiënt en de ziekenhuisorganisatie benadeeld", zegt bestuursvoorzitter Piet Batenburg maandag in een verklaring.

Ook het ziekenhuis zegt schade te hebben geleden omdat zonder enige afspraak apparatuur, personeel en middelen van het ziekenhuis werden gebruikt. Kosten werden in rekening gebracht bij patiënten en de opbrengsten gingen naar de maatschap.

Volgens geldende procedures blijven de dermatologen nog een half jaar aan het werk. Het ziekenhuis zegt dat er geen consequenties zijn voor de zorg.

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat het ziekenhuis afscheid neemt van specialisten. In de zomer werd de samenwerking met twee internisten opgezegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als traumatisch
    Video

    De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als trauma­tisch

    ,,De bevalling van een baby wordt door veel moeders als iets ontzettend moois gezien. Maar wat voor de ene moeder een roze wolk is, is voor de ander een traumatische ervaring. Sommigen houden er zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan over.” Gynaecoloog Claire Stramrood van het Amsterdams Medisch Centrum legt in haar college bij de Universiteit van Nederland* uit wat de gevolgen van PTSS kunnen zijn en hoe we het kunnen voorkomen.