Volledig scherm
PREMIUM
© AD

De oren van vrouwen winden mij op. Is dat raar? Onze expert geeft antwoord

vraag het onsOns panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze week antwoord op de vraag: Is het raar dat de oren van vrouwen mij opwinden?

Seksuoloog Carla Rutgers
Jij beschrijft een fetisj. De meeste mensen worden geprikkeld door een aantrekkelijk iemand, blote mensen, geslachtsdelen of borsten en billen, of het zien van of lezen over seks. Veel mannen vinden een kort rokje of hoge hakken opwindend. Opgewonden raken van deze dingen vinden we ‘normaal’. Wat in het brein is gekoppeld aan seksuele opwinding is in je jeugd ontstaan, meestal onbewust en door toeval.

  1. De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als traumatisch
    Video

    De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als trauma­tisch

    ,,De bevalling van een baby wordt door veel moeders als iets ontzettend moois gezien. Maar wat voor de ene moeder een roze wolk is, is voor de ander een traumatische ervaring. Sommigen houden er zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan over.” Gynaecoloog Claire Stramrood van het Amsterdams Medisch Centrum legt in haar college bij de Universiteit van Nederland* uit wat de gevolgen van PTSS kunnen zijn en hoe we het kunnen voorkomen.