Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Deze zonnecrème is het beste voor je kind en andere tips

Smeren, smeren, smeren, luidt het advies wanneer je kinderen in de zon zitten. Maar hoe en waarmee bescherm je ze het best op zonnige dagen? Zes vragen, beantwoord door dermatoloog Thomas Maselis.

Hoe kun je je kind beschermen?
,,Bescherming is noodzakelijk, maar weet dat zonnecrème maar een van de mogelijkheden is. Voldoende schaduw, beschermende kleding met lange mouwen, een zonnehoed en een zonnebril met uv-bescherming doen goed werk voor zowel kleine als grote kinderen. Qua zonnecrème kies je voor een product speciaal voor kinderen met een voldoende hoge factor, bij voorkeur SPF 50 of SPF 50+, bij voorkeur waterresistent. Voor kinderen tot 2 jaar zijn crèmes met fysische zonnefilters aanbevolen. Vanaf twee jaar kan je zowel voor een fysische, een chemische of een combinatie van beide kiezen.’’

  1. De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als traumatisch
    Video

    De wetenschap over PTSS: één op de tien ervaart bevalling als trauma­tisch

    ,,De bevalling van een baby wordt door veel moeders als iets ontzettend moois gezien. Maar wat voor de ene moeder een roze wolk is, is voor de ander een traumatische ervaring. Sommigen houden er zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan over.” Gynaecoloog Claire Stramrood van het Amsterdams Medisch Centrum legt in haar college bij de Universiteit van Nederland* uit wat de gevolgen van PTSS kunnen zijn en hoe we het kunnen voorkomen.