MDL-arts Manon Spaander vindt dat het tijd is voor een reset van de ziekenhuiszorg. Ze test zelf al een camerapil waarmee mensen thuis een darmonderzoek kunnen ondergaan.
Volledig scherm
PREMIUM
MDL-arts Manon Spaander vindt dat het tijd is voor een reset van de ziekenhuiszorg. Ze test zelf al een camerapil waarmee mensen thuis een darmonderzoek kunnen ondergaan. © Marco De Swart

Erasmus MC doet proef met digitale intake om ziekenhuizen te ontlasten

Patiënten moeten meer thuis preventieve zorg krijgen en minder onnodig naar het ziekenhuis hoeven afreizen. Dat de ziekenhuiszorg tijdens de coronacrisis compleet vastliep, is voor arts Manon Spaander hét bewijs dat het tijd is voor een reset.

  1. Lotte (33) lag na verkeersongeluk in de kreukels: ‘Ben geen Oprah, maar wil wel mensen inspireren’
    PREMIUM

    Lotte (33) lag na verkeerson­ge­luk in de kreukels: ‘Ben geen Oprah, maar wil wel mensen inspireren’

    De auto schepte haar in volle vaart. Met fiets en al vloog Lotte van Trigt met een ijselijke kreet door de lucht. Maar het was juist de stilte toen ze op het asfalt was beland, die haar zusje door merg en been ging. Wonderwel overleefde Lotte het ongeluk. Sterker nog, nu vijftien jaar later bereidt ze zich voor op haar tweede Ironman binnen twee maanden. ,,Ik ben zo blij dat ik dit kan vertellen.”